Google låter anställda köpa möbler till hemmakontoret

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

New York Post skriver i en artikel att Google-anställda som inte vill återvända till kontoret i sommar kan börja shoppa för ett trevligt hemmakontor.

Sökgiganten har annonserat att man kommer att börja låta anställda komma tillbaka till kontoret från och med 6 juli och kommer gradvis att öka under sensommaren och början av hösten. Anställda som väljer att stanna hemma, säger företaget, kommer att få ta ut upp till $ 1 000 för hemmakontorsbehov som stående skrivbord och ergonomiska stolar.

Google förväntar sig att 10 procent av de anställda kommer att återvända till kontoret efter semestern 4 juli, berättade VD Sundar Pichai till anställda i ett memo och syftar till att ha 30 procent av sin personalstyrka tillbaka från distansarbete i september.

Googles tillkännagivande kommer dagar efter att Facebook-verkställande direktören Mark Zuckerberg sa att hälften av de sociala nätverksjättens anställda kan arbeta på distans inom de kommande fem till tio åren och att Facebook kommer att börja låta vissa anställda arbeta hemifrån på heltid.