Google-anställda kommer att arbeta hemifrån till sommaren 2021

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Google kommer att utvidga sin policy för att arbeta hemifrån och på distans till och med den 30 juni 2021, som ett resultat av Covid-19-pandemin. Detta innebär att de flesta av Googles 200 000 anställda och entreprenörer kan arbeta hemifrån till juni 2021. Googles vd Sundar Pichai fattade beslutet delvis för att hjälpa Google-anställda att anpassa sina arbetstider till barnens behov och skoltider. Detta efter eftersom många barn inte kommer att återvända till fysiska klassrum den kommande höstterminen och eventuellt inte på hela skolåret. Google-anställda började arbeta hemifrån och på distans från och med mars.

”För att ge anställda möjlighet att planera framåt utvidgar vi vårt globala frivilliga arbete från hemmet till 30 juni 2021 för roller som inte behöver vara på kontoret,” skrev Pichai i ett e-postmeddelande till anställda. ”Jag hoppas att detta kommer att erbjuda den flexibilitet du behöver för att balansera arbetet med att ta hand om er själva och dina nära och kära under de kommande 12 månaderna.”

Arbeta hemifrån: en växande trend?

Andra techföretag tillåter liksom Google sina anställda att arbeta hemifrån i kölvattnet av Covid-19-pandemin. Till exempel:

Amazon
Amazon-anställda som kan arbeta hemifrån har möjlighet att arbeta på distans till och med januari 2021.

Facebook
De flesta anställda på Facebook kan arbeta hemifrån till slutet av 2020, även om vissa anställda återvände till kontor i juli. Facebooks vd Mark Zuckerberg räknar med att 50% av Facebook-anställda kommer att arbeta på distans fram till 2030.

Microsoft

Microsoft kommer att fortsätta att jobba hemifrån till och med oktober. Microsoft-anställda började arbeta på distans i mars.

Twitter

VD Jack Dorsey meddelade i maj att förutom det som krävs för att vara fysiskt närvarande på ett kontor, kommer Twitter-anställda att kunna arbeta hemifrån permanent .

Zillow

Zillows vd Rich Barton tweetade att Zillow-anställda ”har flexibiliteten” att arbeta hemifrån under åtminstone slutet av året.