Spotify erbjuder medarbetare att jobba var de vill

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Många undrar hur det ska bli efter att coronapandemin är över. Spotify har sitt svar. Företaget lanserar nu ett nytt sätt att arbeta – ”jobba var som helst” kallas det.

Företaget Spotify var tidigt ute i våras, bland de första i Sverige att tömma kontoret på grund av covid-19. Redan andra veckan i mars 2020 bad ledningen för Spotify alla sina 5 000 anställda att arbeta hemifrån. Och grundaren Daniel Ek uppmuntrade andra företag att följa efter.

Nu när mångafunderaröver hur det framtida arbetslivet ska se ut efter corona, lanserar Spotify ett nytt sätt att arbeta.

Under fredagen publicerar bolaget ett pressmeddelande på sin sajt där de berättar hur framtiden ser ut. Något som grundaren och vd:n Daniel Ek också twittrade under dagen.

”Händelserna under fjolåret har påskyndat tankarna på en arbetsplats som inte kräver att anställda behöver samlas på ett kontor med traditionellt uppställda skrivbord”, skriver företaget och konstaterar att flexibla arbetsplatser passar bolaget och dess bransch bra.

Spotify kallar sitt nya koncept – Work From Anywhere, (WFA) – vilket ska tillåta alla anställda att arbeta där de bäst tänker och skapar. Anställda får möjlighet att välja om de föredrar att arbeta mestadels hemifrån eller på kontoret – eller kombinera dessa två. Men det ska också vara möjligt att arbeta från någon helt annan plats – i en annan stad eller i ett annat land så länge detta finns i rätt tidszoner.

I en punktlista skriver Spotify att arbete är inte något man kommer till kontoret för – utan ”det är något man gör”. Effektivitet kan inte mätas i antalet timmar som tillbringas på kontoret – i stället ska anställda få ha frihet att välja en plats som ökar deras effektivitet.

Spotify nämner vidare att om anställda får en större flexibilitet som skapar en bättre balans i livet hjälper det till att locka och behålla talanger.

Källa: Svenska Dagbladet